Линк: Повишаване на рейтинг обаче няма, в социалната мрежа

...
  Линк: Повишаване на рейтинг обаче няма, в социалната мрежа
Коментари Харесай

Григор Лилов: Лъжа е, че кредитният рейтинг на България е повишен

 
.
Линк:
Повишаване на рейтинг обаче няма, в обществената мрежа фейсбук.
Това – повишението на рейтинга, е неистина!
Защо е неистина?
1.  Съобщението е обещано от офиса на организацията във Франкфурт на Майн-
Да забележим с какво се занимава този офис на организацията.
*** първи откъс от представянето й:
„ Moody’s Analytics Deutschland GmbH се грижи за немскоговорящите клиенти от местоположението си във Франкфурт на Майн. Сред клиентите са водещи банки, застрахователни компании, мениджъри на активи и индустриални компании в Германия, Австрия и Швейцария. Предприемаческият фокус на Moody’s Analytics Deutschland GmbH е върху бизнес областите продажби, обслужване на клиенти, препоръки, образование и маркетинг към продуктовото портфолио. Гамата от услуги и артикули включва водещи на пазара софтуерни и консултантски услуги, както и проучвания и данни от Moody`s Investors Service, с които предприемаческите и регулаторните провокации могат да бъдат овладени оптимално. ”
*** втори откъс от представянето й:
„ Moody’s Analytics Deutschland GmbH дава отговор за директните продажби на рейтинги и проучвания от Moody’s Investors Service (моя бел.: поделението, което дава рейтингите) като уеб-базирано приложение или емисия с данни, както и лицензирането на снабдители на трети страни на немскоговорящия пазар. ”
С други думи това е оценка, дадена от профилираното рейтингово отделение Moody’s Investors Service по поръчка на немското отделение „ Moody’s Analytics Deutschland GmbH " за потребностите на техен немскоговорящ клиент, който, несъмнено, остава неизвестен.
Тоест тази частна оценка не е формалната оценка на рейтинговата организация „ Moody’s ” за рейтинга на България.
2.  Знаят ли това събитие в държавното управление?
Разбира се, че го знаят.
Давам доказателството.
Виждате скрийншота – там продължава да си попада последната оценка за рейтинга, която е от август предходната година – тя е остарялата и продължаваща да работи и сега макар „ сензацията ” с оценка Ваа2. Т.е. великата вест за Bаа1 е измислена.
3. Пропуснатата буквичка от специалистите и какъв брой е измислена новината?
Защото вест за рейтинга въпреки всичко има. Властващите в България тъпанари не са чак такива идиоти, с цел да си измислят напълно оценки на Moody’s, което ще провокира международен скандал.
Но тази вест от немския офис за немскоговорящите му клиенти е НЕОФИЦИАЛНА – за нужите на даден клиент, без да ангажира формалната позиция на Агенцията
Тази оценка не е меродавна, тъй като с изключение на частна, тя е и неофициална.
В какъв смисъл е неофициална?
Оценката е " (P)Baa1 " (виж скрийншота)
Този знак (Р) значи Provisional Rating – ПРЕДВАРИТЕЛЕН, УСЛОВЕН, НЕОКОНЧАТЕЛЕН, САМО ЗА СВЕДЕНИЕ, НЕОФИЦИАЛЕН, НЕФОРМАЛЕН.
Т.е. промяна на рейтинга изобщо няма.
Има поръчка, дадена от някакъв клиент (вероятно крайният бенефициент на контракта за покупката на подобен рейтинг е български), за чиито потребности е направен нещо като всекидневен, немеродавен, прелиминарен рейтинг, по който „ Moody’s ” не носи отговорност за неточна или пристрастна оценка.
4.  Самата оценка е тотално несъответстваща.
Сега е есента на 2020 година, само че всички данни се сочат от 2019 година Дори се загатва, че България ще влезе в чакалнята и след това в Еврозоната с Валутния си Борд.
Сякаш тези хора не знаят, че този Валутен ръб от пролетта на тази година не съществува, тъй като Народното събрание анулира съответните текстове в Закона за Българска народна банка.
Разбира се, в Агенцията го знаят, само че този вид рейтингови оценки са характерни: получаваш тъкмо и изцяло правилно това, което си поръчал и за което си платил.
Една рейтингова оценка коства до 3.5 млн. Такава поръчка за потребностите на пропагандата поради рискът от възможни имиджови обвинявания към Агенцията евентуално е двойно по-скъпа.
 И БЕЛЕЖКИ Пожарна охрана ПРИНЦИП...
А) На никое държавно управление по света, което и да е то, в сегашната обстановка не може да се увеличи обективно рейтинга. Имаме международна пандемия – изцяло непрогнозируем фактор, спад на Брутният вътрешен продукт на всички места, умиране на цели браншове, остро възходящи бюджетни дефицити и гонещи връх след връх дългови нива.
Б) След международната финансова рецесия към този момент никой няма доверие на рейтинговите организации.
Защото още преди 10 години показах, че те са в изострен спор на ползи – заинтересуваният да получи рейтинг (колкото се може по-висок) им заплаща. Знаете поговорката: който заплаща музиката, той я и поръчва.
Рейтингите на България се поръчват от родното държавно управление. Имахме към този момент случай, когато неудовлетворено от оценката, то приключи контракта си с другата международна рейтингова организация (Standard and Poors) Няма идиоти, които да губят пари и надлежно S&P бързо се поправя.
В) Moody’s и S&P заплатиха санкции за над 2 милиарда $ за заблуждение на вложителите посредством завишаване на рейтинги на ипотечни скъпи бумаги.
Отговорните комисии в Съединени американски щати заключиха, че заблуждаващата информация на въпросните кредитни организации имат съществена заслуга за финансовата рецесия и краха през 2008 година
Тогава банките правилно предизвестиха клиентите си за внезапно нараснал, даже недопустим риск, само че рейтинговите организации в същото време ги лъжеха.
Мудис разгласи рейтинга на Леман Брадърс “за преразглеждане ” единствено 5 дни преди да се разгласи фалит. Стандарт енд Пуурс пък даде оценка А на AIG една седмица преди застрахователната компания да бъде национализирана поради финансовата й закъсвация.
И трите огромни рейтингови организации (заедно с Фитч) оцениха високо MF Global единствено шест дни преди колапса му.
Скандалната енергийна компания ЕНРОН, която години наред фалшифицираше счетоводните си доклади имаше най-голям рейтинг. Той беше свален единствено четири дни преди банкрута й.
 Журналист: Борисов не схваща от стопанска система, само че съм погнусен от Ананиев Журналист: Борисов не схваща от стопанска система, само че съм погнусен от Ананиев
" Вижте, това, че в мрежите се популяризира трогателната фотография на премиера - Шут, седнал на един дънер в гората и разисква с финансовия...
Г) Трикът, който в този момент се приложи като частен, всекидневен псевдорейтинг от родното държавно управление не е сензация. Той беше необятно употребен от гръцкото държавно управление.
Непосредствено преди колапса на финансите на прилежащата страна тя също както в този момент България получи такава неофициална условна, предварителна оценка, който беше също увеличена с една степен над съществуващата. Маса шарани, правещи се на вложители, бяха подлъгани и след това ореваха света, само че без изгода.

Коректно давам думата на рейтингьорите-пропагандисти.
**** Бойко Борисов:
Всичко това не го споделя държавното управление, а международните специалисти от Moody`s. Тази оценка
 Бойко Борисов: Moody’s увеличи дълготрайния рейтинг на България Бойко Борисов: Moody’s увеличи дълготрайния рейтинг на България
" Moody’s повиши дълготрайния рейтинг на България в задгранична и локална валута на Baa1 със постоянна вероятност. Ед...
е огромен удар по нашите съперници. На тях им оставям компроматите и злобата.
*** Финансовият министър Кирил Ананиев:
Нали сякаш сме банкрутирали страната? Е, такива нелепости приказват, такива неистини... лъжците приказват! А тук Moody’s споделя, че сме съумели и сме обезпечили и постоянна рамка даже в рецесията!
Господи, защо им беше упражнението, платено с наши пари?
Та вуйна Пена и чичо Иван хал-хабер си нямат от финансови рейтинги и те изобщо не ги интересуват. А тези, които ги знаят и се интересуват, не се ловят на такива примитивни въдички.
И ВЕДНАГА ПАК ЩЕ ДАМ ДУМАТА НА ВЛАСТНИЦИТЕ - ДА съдебна експертиза ЧУЕ, АКО ВЪЗРАЗЯТ НА ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ, приключва той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР